Matematik

Skæring i cirkler

05. juli 2014 af 19932014 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Førlgende opgave volder mig problemer ):

Afgør om de to cirkler med ligningerne 

x2 + y2 – 8x + 14y = 2639
x2 + y2 – 198x – 94y + 9401 = 0

skærer hinanden

Ved at

(x-a)2 + (y-b)2 = r2
 


(x-4)2 + (y-(-7))2 = 522

(x-99)2 + (y-47)2 =   √(2609)2

det må hedde C1C2 =/</> r1r2 - alt efter om de skær 2, 1 eller ingen steder. Men er lige lidt forvirret om hvordan jeg får de rigtige resultater - hjælp tak.

Er nedenstående rigtig, er det r1 og r2 jeg har fundet? Hvordan finder jeg C1 og C2 på den rigtige måde?

r1 = 522 = 2704
r2 = √(2609)2 = 26,9

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juli 2014 af peter lind

Hvis summen af radierner er større end afstanden mellem centrene skærer cirklerne hinanden i to punkter

Hvis summen af radierne er lig med afstanden mellem centrene rører cirklerne hinanden i et punkt

Hvis summen af radierne er mindre end afstanden mellem centrene har cirklerne intet fælles punkt


Svar #2
05. juli 2014 af 19932014 (Slettet)

#1

Det ved jeg godt, ved bare ikke om fremgangsmåden er rigtig, synes det er svært at finde nogle gode konkrete eksempler - og specielt ikke i min bog ):


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juli 2014 af mathon

centerlinjens længde:            
                                       |C1C2| = √( (4-99)2+ (-7-47)2 ) = √(11941) ≈ 109,3

                                       r1 + r2 = 52 + √(2609) ≈ 103,1

da |C1C2| > r1 + r2 er der ingen skæring.     (3. linje i #1)


Svar #4
05. juli 2014 af 19932014 (Slettet)

Tak! For pædagoisk svar (; Nu fatter jeg det (;


Skriv et svar til: Skæring i cirkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.