Fysik

2.18 Parallelfobindelse

25. august 2014 af multo26 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

To resistanser R1 og R2 er koblet parallelt. Paralleforbindelsens samlede modstand er 19,2 ohm. I resistansen R1 løber strømmen I1=3,1A R2 er 46,2 ohm. Bestem den samlede strøm i parallelforbindelsen. 

Hvordan gør man det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Bestem modstanden R1 og benyt så Ohms lov til at bestemme spændingsfaldet over R1. Dernæst kan strømmen i R2 bestemmes. Den samlede strøm er summen af de to parallelforbundne strømme.


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. august 2014 af mathon

I paralleforbindelse af to resistanser R1 og R2
haves
                         \small R_1=\frac{R_2\cdot R}{R_2-R}=\frac{\left (46,2\; \Omega \right )\cdot \left (19,2\; \Omega \right )}{\left (46,2\; \Omega \right )-\left (19,2\; \Omega \right )}=32,8533\; \Omega
     og
                          \small \small I=\left ( 1+\frac{R_1}{R_2} \right )\cdot I_1=\left ( 1+\frac{32,8533}{46,2} \right )\cdot (3,1\; A)

                        
             


Svar #3
30. august 2014 af multo26 (Slettet)

#2

I paralleforbindelse af to resistanser R1 og R2
haves
                         \small R_1=\frac{R_2\cdot R}{R_2-R}=\frac{\left (46,2\; \Omega \right )\cdot \left (19,2\; \Omega \right )}{\left (46,2\; \Omega \right )-\left (19,2\; \Omega \right )}=32,8533\; \Omega
     og
                          \small \small I=\left ( 1+\frac{R_1}{R_2} \right )\cdot I_1=\left ( 1+\frac{32,8533}{46,2} \right )\cdot (3,1\; A)

                        
             

I den nederste formel I=(1+... hvor kommer 1-tallet så fra eller hvorfor er det der?


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. august 2014 af mathon

#3
       Grenene har fælles spænding
                                                                U_2\; \;\; =\; \; \; U_1 

                                                            R_2\cdot I_2 =R_1\cdot I_1

                                                                \frac{I_2}{I_1}=\frac{R_1}{R_2}                   

       hvoraf
                                                                \frac{I_1+I_2}{I_1}=\frac{R_2+R_1}{R_2}

                                                               \frac{I}{I_1}=1+\frac{R_1}{R_2}

                                                                I=\left ( 1+\frac{R_1}{R_2} \right )\cdot I_1

                                                              

                                                               
                                                               
                                           


Svar #5
31. august 2014 af multo26 (Slettet)

Er 1 + R1/R2 lig med R2/R2 + R1/R2?


Brugbart svar (1)

Svar #6
31. august 2014 af mathon

    #5
                   Ja


Skriv et svar til: 2.18 Parallelfobindelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.