Fysik

Kinematik

25. august 2014 af madsfaaborg (Slettet) - Niveau: B-niveau

En bil har begyndelseshastigheden 78 km/h. Efter at have tilbagelagt en strækning på 345 m, er bilens hastighed faldet til 45 km/t. Bilens acceleration er konstant på hele strækningen.

Find bilens Acceleration

Hvor lang tid har det taget bilen at tilbagelægge strækning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt bevægelsesligningerne for konstant acceleration.

        v(t) = v0 + a·t

        s(t) = (1/2)·a·t2 + v0·t + s0 .

Man kender v(t) , v0 og (s(t) - s0) og kan så bestemme a og t.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2014 af mathon

hvoraf
                 2·a·Δs = v2 - v02  

                               v2 - v02
                     a =    ----------                  Δs = s - s0
                                2·Δs

                
                            
                   


Skriv et svar til: Kinematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.