Matematik

areal ud fra sidelængde

29. august 2014 af qqabrikos (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

Jeg har fået opgaven at opstille en ligning for arealet af en kasse, hvor jeg kun kender sidelængden af en kvadratisk bund. sidelængden er angivet som x, så hvis nogen kender denne formel ville det virkelig hjælpe.

tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Kald kassens højde for h. Overfladearealet består af 6 rektangler, der er parvis kongruente. Bestem siderne for hvert af disse rektangler, og beregn så det samlede overfladeareal, udtrykt ved x og h.


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. august 2014 af mathon

                                                   \begin{array}{|c|c|} flader & areal \\ \hline 4\, sider&4\cdot h\cdot x\\ top+bund&2\cdot x^2\\ overflade&2\cdot x^2+4\cdot h\cdot x\\ \end{array}


Skriv et svar til: areal ud fra sidelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.