Matematik

Maple og Komplekse tal.

31. august 2014 af Niko83 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej til Alle. 
Jeg har en opgave, der skal regnes i Maple.
Jeg har ingen clue hvordan man kan regne opgaven i Maple. Jeg er heller ikke så god til komplekse tal, da den er den første gange jeg arbejder med komplekse tal.

Er nogen venlig at regne opgaven i Maple, og viser hvordan man regner Modulus og Argument i Maple?

Opgaven: "Denne opgave regnes med Maple
Udregn modulus og argument af den komplekse tal og indtegn det i den komplekse plan".

Fil-en sender jeg som Maple-fil
Håber, at nogen er venlig med at hjælpe mig med Maple, altså med opgaven


Svar #1
31. august 2014 af Niko83 (Slettet)

Her er filen


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det var måske nemmere blot at skrive det komplekse tal direkte her, så man ikke skal rode med filer, der skal up- og downloades?

Hvis du ikke har godt styr på komplekse tal, lærer du sikkert også mere ved først at regne opgaven i hånden.


Svar #3
31. august 2014 af Niko83 (Slettet)

,

Vedhæftet fil:Komplekse Tal.pdf

Svar #4
31. august 2014 af Niko83 (Slettet)

,


Svar #5
31. august 2014 af Niko83 (Slettet)

Opgaven skal regnes med Maple


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det komplekse tal er

        z=\frac{(\frac{3}{4}+\frac{1}{2}\cdot i)\cdot (\frac{1}{4}-\frac{3}{2\cdot i})}{(\frac{1}{4}+\frac{1}{2}\cdot i)\cdot i}

Forlæng brøken med nævnerens komplekst konjugerede og reducer tælleren til standard form for komplekse tal. Derved fås hele tallet på formen a + ib .


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Læs sidste linie i #2.


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det enkleste er nok at forlænge den store brøk med 16, så man slipper af med brøkerne i tæller og nævner

        z = (3 + 2i)·(1 + 6i) / ((1 + 2i)·4i)

           = (-9 + 20i) / (-8 + 4i)

           = (-9 + 20i)·(-8 - 4i) / ((-8 + 4i)·(-8 - 4i))

           = (72 + 80 + 36i - 160i) / (64 + 16)

           = (152 - 124i) / 80

           = (38 - 31i) / 20

           = (19/10) - (31/20)·i


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

For et komplekst tal    z = a + ib   beregnes modulus

        r = |z| = √(a2 + b2)

Argumentet φ er så bestemt, hvis r > 0, ved

        cos(φ) = a/r   og    sin(φ) = b/r .


Skriv et svar til: Maple og Komplekse tal.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.