Matematik

At bestemme M som funktion af t ??? Hjælp!

02. september 2014 af 1234misse (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået til opgave at bestemme vægten af en kylling der er 30 døgn gammel og bestemme M som funktion af t.

Jeg har fået givet ln(M) = 1.6524 - 4,612 * e-0,0423t

M er kyllingens vægt målt i kg 

t er kyllingens alder målt i døgn

Jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre, så håber nogen kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Tag ex på begge sider af lighedstegnet.


Svar #2
02. september 2014 af 1234misse (Slettet)

Mener du at jeg skal gange med ex på begge sider?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Nej, du skal tage hver side og sætte det ind på x's plads i ex :

ln(M) = 1.6524 - 4,612 * e-0,0423t  <=>

e^{ln(M) }=e^{1.6524 - 4,612 * e^{-0,0423t}}  <=>

 M=e^{1,6524 - 4,612 * e^{-0,0423t}}

Sådan. Og så kan man måske omskrive lidt på det, så det bliver pænere

M=e^{1.6524}\cdot e^{ - 4,612 * e^{-0,0423t}}  <=>

M=5,2195\cdot e^{ - 4,612 * e^{-0,0423t}}


Skriv et svar til: At bestemme M som funktion af t ??? Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.