Fysik

Hvilke tre informationer giver atom nummeret?

13. september 2014 af NMJ95 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvilke tre informationer giver atom nummeret?? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2014 af mathon

                                   _{Z}^{A}\textrm{X}_{A-Z}

   "oplysninger":
                             Z = antal protoner i kernen
                             Z = antal elektroner
                             N = A-Z   hvilket er antal neutroner i kernen, når A er den heltallige atommasse
                             


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2014 af LeonhardEuler

Du får  kun to oplysninger:

Antal protoner og neutroner atomen er ejer af - forudsat at det er det ''rene'' grundstof (uden ladning).


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2014 af Eksperimentalfysikeren

#2 Ikke neutroner, men elektroner.

Ud fra antallet af protroner kan ved man, hvilket grundstof, der er tale om. Det er den tredie oplysning.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2014 af LeonhardEuler

Jeg mente selvfølgelig elektroner ...

Den sidste oplysning som du nævner #3, er så åbenlys, at jeg netop overså den.


Skriv et svar til: Hvilke tre informationer giver atom nummeret?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.