Matematik

Hvornår har en ligning uendelige løsninger?

16. september 2014 af RikiTikiTavi (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Alle. 

Jeg håber at nogen kan hjælpe mig!

Jeg er ved at lave en opgave hvor vi skal finde et eksempel på en ligning med uendelige ligninger. Jeg har fundet et eksempel, men forstår ikke hvordan jeg skal forklare og formulere at ligningen har uendelige løsninger. (Opgaven skal afleveres mundtlig) 

Eksemplet:

x – 2 = 2(2x – 3) – 3x + 4                                    

x – 2 = 4x – 6 – 3x + 4

x – 2 = x – 2

0x = 0

0 = 0

Ligningen har uendelige løsninger fordi... ?????

Håber at nogen kan hjælpe mig med at forstå. 

God dag derude!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2014 af PeterValberg

0x = 0

Uanset hvilken værdi, du indsætter som x, så bliver resultatet 0,
når x multipliceres med 0, derfor opfylder alle værdier for x ligningen

L = R

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hvornår har en ligning uendelige løsninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.