Matematik

Hvad er svaret???

23. september 2014 af krillo123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Mig og en kammerat har haft en ihærdig debat omkring svare på følgende opgave.

xy+x^2

---------(brøkstreg)

xy

Jeg mener svaret er x/y, mens min ven mener svaret er x^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2014 af mathon

                       \frac{xy+x^2}{xy}=\frac{x\left ( y+x \right )}{x\cdot y}=\frac{x+y}{y}=1+\frac{x}{y}


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

.... med forbeholdet   x ≠ 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2014 af steffenmain (Slettet)

hvis xy og x skulle ganges, havde din ven ret.

din løsning har samme fejl da... da emnerne ikke ganges men lægges sammen oven på brøkstregen, kan man ikke bare strege to ens bogstaver ud på hver side.


Skriv et svar til: Hvad er svaret???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.