Matematik

Fuldstændig løsning til homogene ligningssystem

30. september 2014 af Sangi (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

For hvilke tal t har det homogene ligningssystem med koefficientmatricen A =

1    1     1

1    2t    1

1     1     t

en entydig løsning? Find den fuldstændige løsning til systemet for alle værdier af t.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Se på egenværdierne for A . Hvis egenværdierne er forskellige, er der en entydig løsning.


Svar #2
30. september 2014 af Sangi (Slettet)

Har fundet en entydig løsning men kan ikke finde den fulstændige løsning.. 

har fundet en det(A) = 2t^2 -3t + 1 via nogle determinantsregler.

men forstår ikke hvordan t=½ og t=1 ??? 

har nemlig løst opgaven en gang, men har fået fejl for den


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Så løs ligningen  det(A) = 0 .


Skriv et svar til: Fuldstændig løsning til homogene ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.