Fysik

Denne opgave volder problemer

30. september 2014 af HC123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælp, hvad skal jeg gør og hvilke formler skal jeg bruge osv.

Et lod har et tværsnitsareal på 6,0 cm^2, samt en højde på 8,0 cm. Loddets masse er 300 g, og det består nederst af aluminium og øverst af bly.a.    

Hvor høj er blydelen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2014 af peter lind

Kald rumfangandelen af aluminium for x.Andelen af bly er så 1-x. Kald rumfanget af loddet for V. Der gælder så

x*ρbly*V + (1-x)*ρAl*V = 300g


Svar #2
30. september 2014 af HC123 (Slettet)

Er det lige meget hvad man kalder aluminum og rumfanget af loddet?

Og når jeg finder rumfanget skal jeg så bruge formelen V=m/p= 300g/densitet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2014 af peter lind

Rumfanget af bly er x*V rumfanget af aluminium er (1-x)*V

Rumfanget af loddet er areal*højde

Du skal finde x af ligningen i #1. Ud fra det kan du så beregne resten


Svar #4
30. september 2014 af HC123 (Slettet)

Men hvordan finder man x? er det en bestemt formel?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2014 af mathon

Når tværsnitsarealet er A og Pb-højden er h
har du;

                      \left ( \left ( 8\; cm \right ) -h\right )\cdot A\cdot \left ( 2,70\; \frac{g}{cm^3} \right )+h\cdot A\cdot \left ( 11,34\; \frac{g}{cm^3} \right )=\left ( 300\; g \right )

                      \left ( \left ( 8\; cm \right ) -h\right )\cdot \left ( 2,70\; \frac{g}{cm^3} \right )+h\cdot \left ( 11,34\; \frac{g}{cm^3} \right )=\frac{300\; g}{A}

                      \left ( \left ( 8\; cm \right ) -h\right )\cdot \left ( 2,70\; \frac{g}{cm^3} \right )+h\cdot \left ( 11,34\; \frac{g}{cm^3} \right )=\frac{300\; g}{6\; cm^2}=50\; \frac{g}{cm^2}

                     21,6\: \frac{g}{cm^2}+\left (\left (11,34-2,70 \right )\; \frac{g}{cm^3} \right )\cdot h=50\; \frac{g}{cm^2}

                     \left (8,64 \; \frac{g}{cm^3} \right ) \right )\cdot h=\left (50-21,6 \right )\; \frac{g}{cm^2}=\left ( 28,4\; \frac{g}{cm^2} \right )

                      h=\frac{28,4\; \frac{g}{cm^2}}{8,64\; \frac{g}{cm^3}}=3,287 \; cm

                   


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. oktober 2014 af mathon

eller
      middeldensitet \frac{300\; g}{\left ( 8\; cm \right )\cdot \left ( 6\; cm^2 \right )}=6,25\; \frac{g}{cm^3}

          \begin{array}{|c|c|c|c|} stof & densitet &middeldensitet &afstand \\ \hline Pb&11,34&6,25&5,09\\ Al&2,70& &3,55\\ \end{array}

Volumenforholdet er det omvendte af afstandsforholdet til middeldensiteten

                                   \frac{V_{Pb}}{V_{Al}}=\frac{3,55}{5,09}

                                   \frac{h_{Pb}\cdot A}{h_{Al}\cdot A}=\frac{3,55}{5,09}

                                   \frac{h_{Pb}}{h_{Al}}=\frac{3,55}{5,09}

                                   \frac{h_{Pb}}{h_{Pb}+h_{Al}}=\frac{3,55}{3,55+5,09}

                                   \frac{h_{Pb}}{8\; cm}=\frac{3,55}{8,64}

                                    h_{Pb}=\left (\frac{3,55}{8,64} \right )\cdot \left ( 8\; cm \right )=3,287\; cm

        


Skriv et svar til: Denne opgave volder problemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.