Matematik

Matematik Hjælp

02. oktober 2014 af skjfkdf (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Jeg har følgende spørgsmål:

En virksomhed sælger to varer A og B. Lad x angive afsætningen i stk. pr. uge af vare A og lad y

angive afsætningen i stk. pr. uge af vare B.

Virksomheden har monopol på markedet for vare A, og prisen pr. stk. er givet ved

p(x) = −0,01x + 40 , 0 ≤ x ≤ 3500

På det marked, hvor vare B sælges, er der fuldkommen konkurrence, og prisen pr. stk. er givet ved

q( y) = 20 , y ≥ 0

Omsætningen for en vare kan bestemmes ved

omsætning = afsætning · (pris pr. stk.)

a) Gør rede for, at den samlede omsætning pr. uge kan bestemmes ved funktionen R med

forskriften

R(x, y) = −0,01x2 + 40x + 20y

Håber der nogen der vil hjælpe

Mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man har ifølge forklaringerne i opgaven, at

        R(x,y) = p(x)·x + q(y)·y


Svar #2
02. oktober 2014 af skjfkdf (Slettet)

Okay, så jeg skal først skrive R formlen, som er vist ovenfor og skrive den formel du har vist


Svar #3
02. oktober 2014 af skjfkdf (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Nej, du skal indsætte de opgivne udtryk for p(x) og q(y) i definitionen for R(x,y) og så regne færdig:

        R(x,y) = p(x)·x + q(y)·y

                  = (-0,01x + 40)·x + 20·y

                  = ...

hvorved man så kommer frem til det udtryk i opgaven, som man skal eftervise.


Svar #5
02. oktober 2014 af skjfkdf (Slettet)

Nu er jeg med. mange tak :)


Skriv et svar til: Matematik Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.