Matematik

Matematik, hjælp?

19. oktober 2014 af duvedhvem11 - Niveau: C-niveau

En opgave lyder sådan her?

Grafen for en lineær funktion, f, går gennem punkterne (1,9) og (4,3)

a)    Bestem hældningskoefficienten for f.

b)    Bestem en regneforskrift for f.

c)     Bestem f(2).

Hvordan løser jeg dettte?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2014 af mathon

a)
              a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2014 af mathon

b)
               f(x)=y=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}x+\left ( y_1- \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\cdot x_1\right )


Svar #3
19. oktober 2014 af duvedhvem11

#2 Okay? Opgave b forstår jeg ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. oktober 2014 af andreaswendelbo (Slettet)

a) a = (y2-y1)/(x2-x1)

y2 = 3

y1 = 9

x2 = 4

x1 = 1

a = (3-9)/4-1) = -2

b) Vi ved nu, at f(x) = -2x + b

b = y2-x2*a

b = 3-4*(-2) = 11

f(x) = -2x+11

c) f(2) = -2*2+11 = 7


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. oktober 2014 af mathon

c)
              f(\mathbf{\color{Red} 2})=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\cdot \mathbf{\color{Red} 2}+\left ( y_1- \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\cdot x_1\right )


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. oktober 2014 af mathon

  dvs   

        f(\mathbf{\color{Red} 2})=\frac{3-9}{4-1}\cdot \mathbf{\color{Red} 2}+\left ( 9- \frac{3-9}{4-1}\cdot 1\right )


Skriv et svar til: Matematik, hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.