Matematik

indskrevet trekant i cirkel haster haster haster

20. oktober 2014 af nico583c (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej.

Jeg har det problem at jeg ikke kan finde radius i en cirkel.

Det er i og for sig let nok, jeg skal bare gøre det ved hjælp af en trekant i cirkelen.

Opgaven er altså sådan; find radius i en ubekendt cirkel, ved hjælp af en trekant. Trekanten har en 90 graders V-form som passer i midten af cirkelen vis man deler den i fjerdedele. Den bredeste side er 8 cm og er derfor en ligebenet trekant.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2014 af mathon

hvorfor du har

                               r^2+r^2=8^2

                               r^2=32=4^2\cdot 2

                               r=\sqrt{4^2\cdot 2}

                               r=4\sqrt{2}


Skriv et svar til: indskrevet trekant i cirkel haster haster haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.