Fysik

Formel for bremsekraft

18. november 2014 af jannat97 - Niveau: A-niveau

Hej, jeg er igang med en opgave, hvor jeg skal finde bremsekraften. Jeg ved hvad følgende er:

massen
acceleretionen
farten
tiden det tager at bremse

Det ville være rart, hvis nogen kunne hjælpe mig med hvilken formel det er jeg skal bruge
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2014 af hesch (Slettet)

F = m * a

----------------------------------------------

v = a * t       =>

t = v / a


Svar #2
18. november 2014 af jannat97

#1 F = m · a
er jo formlen for normalkraften. Normalkraften og bremsekraften er vel ikke det samme?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2014 af hesch (Slettet)

#2:  Nej, formlen er generel.

Hvis du tænker på tyngdekraft, er (tyngde)accelerationen = g = 9,82 m/s2.

Enheden  m/s2 er jo netop enheden for acceleration.


Svar #4
18. november 2014 af jannat97

ok, tussind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Formel for bremsekraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.