Matematik

Differentialregnings opgave

26. november 2014 af unicorn12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har virkelig brug for hjælp til en opgave i differentialregning! Opgaven står i den vedhæftede fil, håber der er nogen der vil og kan hjælpe!


Svar #1
26. november 2014 af unicorn12 (Slettet)

Prøver lige at vedhæfte igen


Svar #2
26. november 2014 af unicorn12 (Slettet)

Opgave

Vedhæftet fil:Uden navn.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Lad den store pyramide have grundfladen A og højden H . Grundfladen a i den lille pyramide er ligedannet med grundfladen i den store pyramide. Hvis det lineære skalaforhold mellem de to grundflader er s, har man

        s2 = a/A .

Den opretstående pyramide med grundflade a er ligedannet med den store pyramide, så højden i den opretsående pyramide er    s·H . Højden i den grønne pyramide er derfor

        h = H - s·H

og rumfanget af den grønne pyramide er

        Vg = (1/3)·h·a = (1/3)·H·A·s2·(1-s) = V·s2·(1-s) ,

hvor V er rumfanget af den store pyramide. Det størst mulige rumfang for den grønne pyramide findes derfor ved at finde maksimum for funktionen   f(s) = s2·(1-s) på intervallet [0;1] .


Svar #4
27. november 2014 af unicorn12 (Slettet)

#3 Mange tak!


Skriv et svar til: Differentialregnings opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.