Kemi

Kemi opgave

19. januar 2015 af shila159 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har siddet med denne kemi opgave i to timer nu og er ikke kommet videre.. 

Opgaven lyder: 

En opløsning af ammoniumchlorid er sur, fordi NH4+ ionen er en svag syre. Cl- ionen er kun en yderst svag base, og den har derfor ingen indflydelse på opløsningens pH. 2,54 g NH4Cl opløses i vand, og der fyldes op med vand, så opløsningens volumen bliver 500 mL. Beregn pH i den færdige opløsning. 

Det må gerne blive forkaret på en let forståelig måde, da jeg ikke er så god til kemi..

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2015 af Heptan

Du skal beregne stofmængden af ammonium/ammoniumchlorid ud fra formlen

n = m/M

og derefter skal du beregne stofmængdekoncentrationen af ammoniumchlorid ved

cs = n/V

og til sidst skal du bruge svag syre formlen

pH = 1/2(pKs + log cs)


Skriv et svar til: Kemi opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.