Matematik

Matematik opgaver

24. januar 2015 af logawbjpgv< (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej. Der er nogle opgaver jeg har lidt svært ved. Håber i kan hjælpe.

Hvor mange forskellige muligheder er der for at trække fire ruder ud af 13 ruder? 

Hvor mange forskellige muligheder er der for at trække tre kort ud af 52 kort?

Hvor mange forskellige muligheder er der for at trække to kort ud af 52 kort? 

Hvorfor er sandsynligheden for at trække tre knægte 4 ud af 22100? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. januar 2015 af mathon

Hvor mange forskellige muligheder er der for at trække fire ruder ud af 13 ruder? 

                              \small \binom{13}{4}=\frac{13!}{(13-4)!\cdot 4!}


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. januar 2015 af mathon

Hvor mange forskellige muligheder er der for at trække tre kort ud af 52 kort?

                            \small \small \binom{52}{3}=\frac{13!}{(52-3)!\cdot 3!}


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. januar 2015 af mathon

Hvor mange forskellige muligheder er der for at trække to kort ud af 52 kort? 

                          \small \small \small \binom{52}{2}=\frac{13!}{(52-2)!\cdot 2!}


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2015 af mathon


Svar #5
24. januar 2015 af logawbjpgv< (Slettet)

Okay, tusind tak for hjælpen, Marathon! 


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. januar 2015 af mathon

sandsynligheden for at trække tre knægte:

                   \small \frac{\binom{4}{3}}{\binom{52}{4}}=\frac{\frac{4!}{(4-3)!\cdot 3!}}{\frac{52!}{(52-4)!\cdot 4!}}=\frac{4}{\frac{52\cdot 51\cdot 50\cdot 49}{4\cdot 3\cdot 2}}=\frac{4}{13\cdot 17\cdot 25\cdot 49}=\frac{4}{270725}


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. januar 2015 af mathon

rettelse:

                          \small \small \frac{\binom{4}{3}}{\binom{52}{3}}=\frac{4}{\frac{52\cdot 51\cdot 50}{3\cdot 2}}=\frac{4}{26\cdot 17\cdot 50}=\frac{4}{22100}


Skriv et svar til: Matematik opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.