Matematik

Hvad gør man ved fx --11 ?

27. januar 2015 af cikke (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg prøver at uregne et toppunkt, men jeg er blevet lidt usikker på hvordan man gør i denne situation:

a: 1
b: -2
c: -3

Diskriminaten:
-2^2-4*1*-3
(-2)*(-2)=4
4*1*-3=-15
4-15=-11

d= -11

Formel for toppunkt:

(--2^2/2*1)
(--11/4*1)

Hvordan udregner jeg de to minusser foran? bliver det til et minus eller sker der et eller andet sygt


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2015 af hesch (Slettet)

-(-11) = +11.  Du kan ækvivalere det, at sætte minus foran en værdi, med at gange værdien med minus 1.

(-1) * (-1) = 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Start med at regne diskriminanten korrekt

        d = b2 - 4ac = (-2)2 - 4·1·(-3) = 4 + 12 = 16 = 42 .

Man får så for toppunktet

        xT = -b/(2a) = -(-2)/(2·1) = 1

        yT = -d/(4a) = -16/(4·1) = -4 .


Svar #3
27. januar 2015 af cikke (Slettet)

#2

Start med at regne diskriminanten korrekt

        d = b2 - 4ac = (-2)2 - 4·1·(-3) = 4 + 12 = 16 = 42 .

Man får så for toppunktet

        xT = -b/(2a) = -(-2)/(2·1) = 1

        yT = -d/(4a) = -16/(4·1) = -4 .

Jeg forstår ikke hvordan du får det til 12 ?


Svar #4
27. januar 2015 af cikke (Slettet)

Nåår mig der har lavet en slåfejl! Tak Andersen11


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

En slåfejl? Du behøver da vel ikke en lommeregner for at regne 4·3 ud ?


Svar #6
27. januar 2015 af cikke (Slettet)

tror bare jeg har tænt 4+1 i stedet for 4*1


Skriv et svar til: Hvad gør man ved fx --11 ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.