Kemi

sammenhæng mellem Reaktionsbrøk - ligevægtskonstant

28. januar 2015 af Fatoush (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Jeg har problemer med at forstå, sammenhængen mellem reaktionsbrøken (=ligevægtsbrøken) og ligevægtskonstanten. 

Opgaven:
Hvilken retning vil reaktionen forløbe hvis følgende koncentrationer er til stede? Noradrenalin = 2mM; S-adenosyl-L-methionin = 15 mM; Adrenalin = 0,1 mM; S-adenosyl-L-homocystein = 10 mM og ligevægtskonstanten er 10-3

Reaktionsbrøken giver 0,033.

Da ligevægtsbrøken er større end ligevægtskonstanten vil nettoreaktionen forløbe mod venstre. 

I en anden opgave, der er ligevægtskonstanen STØRRE end reaktionsbrøken og der er svaret at reaktionen også  forskydes mod venstre. 

Er der forskel på når de spørger om hvilken retning reaktionen vil forløbe eller forskydes ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2015 af Heptan

Nej der er ikke forskel,

men i den anden opgave burde reaktionen forskydes mod højre, da Y < K når Y er reaktionsbrøken.

Reaktionsbrøken er ikke nødvendigvis lig med ligevægtsbrøken, det er den netop kun når der er ligevægt.


Skriv et svar til: sammenhæng mellem Reaktionsbrøk - ligevægtskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.