Fysik

Udregne strømstyrkerne i forgreningsledningerne

29. januar 2015 af fredeferrari (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Alle SP-Brugere. 

Jeg sidder med noget ELlære fysik B. Indtil videre har det gået fint men er nu kommet i noget kambollage med noget resstorregning. 

Mit spørgsmål lyder. 

Tre resistorer med resistenserne 3 ohm, 4 ohm og 5 ohm er parallelkoblet. I tilledningen løber strømmen     15 A.

Beregn strømstyrkerne i forgreningsledningerne: 

Hvad skal der ske her? Jeg kan godt finde ud af at udregne den samlede modstand dette hjælper mig jo så ikke noget, der er jo ikke opgivet nogen U så jeg formoder at den ikke har noget med sagen at gøre. 

Er det bare så simpelt at den falder 3 Ohm, når den når til der? 4 Ohm når den når til resistor nummer to og 5 Ohm når den når derhen? så forgreningsledningerne har Ohm på hhv. 15-3,4,5? 

Venlig Hilsen Frederik Hansen. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2015 af peter lind

Når du har fundet erstatningsmodstanden kan du finde U af Ohms lov  U=R*I


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2015 af hesch (Slettet)

#0:  Den samlede modstand = 1,2766 Ω.

U = R * I

Herefter:  Ix = U / Rx

Kontrollèr:  I1 + I2 + I3 = 15A


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2015 af hesch (Slettet)

#1 ( fortsat ):

Du kan nemmere antage, at  U = 60V.

Du finder så strømmene:

I1 = (60V / 3Ω) A = 20A
I2 = (60V / 4Ω) A = 15A
I3 = (60V / 5Ω) A = 12A

I1 + I2 + I3 = 47A   ( Ups det blev for meget. Spændingen var ikke 60V ).

Multiplicer nu  I1, I2, I3 og U  med  15A/47A.

Så passer det.
 


Skriv et svar til: Udregne strømstyrkerne i forgreningsledningerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.