Matematik

lysintensitet Matematik

30. januar 2015 af Grenådrengen - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg sidder og fumler med nogle opgaver.

Er der nogle, der kan hjælpe?

Har fundet frem til a) giver 0,6931.

I b) kunne jeg forestille mig noget med at man skal sætte x, som 2,1 og dybden= x?


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. januar 2015 af peter lind

Du skal løse ligningen 2,1 = 200*ax


Svar #2
30. januar 2015 af Grenådrengen

Har fået det 6,1335.. Passer det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2015 af peter lind

Nej. Du kan selv lave prøve ved at indsætte den fundne værdi i højre side.

NB jeg har ikke kontrolleret dit a


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2015 af mathon

                      f(x)=200\cdot a^x

                      f(5)=200\cdot a^5=32\; \; \; \; \; \; 0<a<1
                           


Svar #5
30. januar 2015 af Grenådrengen

Hvad har du lavet der Marathon?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er oplyst i opgaven, at f(5) = 32 . Den oplysning indsætter man i forskriften f(x) = 200 · ax , hvorved man får

        200 · a5 = 32

og man bestemmer så a af denne ligning,

        a5 = 32/200 = 0,16


Svar #7
30. januar 2015 af Grenådrengen

Er det ikke b) vi skriver om nu?


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

Svaret i #4 drejer sig om bestemmelsen af konstanten a. Du bad om en forklaring om, hvad der foregik i #4.

Dit svar i #2 til spm b) er ikke korrekt. Prøv at vise dine mellemregninger.


Svar #9
30. januar 2015 af Grenådrengen

Det er muligvis mig, der er helt væk lige pt. Men med "Bestemmelsen af konstanten a" mener du så ikke opg a) som, jeg har fundet?


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#9

Jo. Genlæs svaret i #8.


Svar #11
30. januar 2015 af Grenådrengen

Jamen er den ikke rigtig? :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
30. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#11

Det sidste udtryk er ikke korrekt. Det skal være

        a = 10^(log(4/25)/5)

men det er da lettere at skrive det

        a = (32/200)1/5 = 0,161/5 = 0,160,2 ≈ 0,693145 .

Din talværdi i #0 er korrekt for konstanten a.


Svar #13
30. januar 2015 af Grenådrengen

Okay tak :-)

vil du hjælpe mig med b


Brugbart svar (0)

Svar #14
30. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#13

Læs og reagér på svaret i #8.


Svar #15
30. januar 2015 af Grenådrengen

Har skrevet det på papir, og har i skrivende stund ikke mulighed for at få det ind her..


Brugbart svar (0)

Svar #16
30. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

c) Beregn

       [ ( f(x) - f(x+3) ) / f(x) ] · 100%

d) Beregn halveringslængden x1/2 for den eksponentielle funktion. Benyt

        x1/2 = log(1/2) / log(a)


Brugbart svar (0)

Svar #17
30. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#15

Du kan vel i korte træk vise, hvordan du løser ligningen i #1

        2,1 = 200 · ax .

Benyt redigeringsfaciliteterne her i tekstboksen til at skrive eksponent (x2) .


Svar #18
30. januar 2015 af Grenådrengen

Okay 2 sek


Svar #19
30. januar 2015 af Grenådrengen

        1) 2,1 = 200 · a^x

        2) 0,0105= 0,6931^x

        3) -1,9788=  x

        4) -1,9788= x

         5) x= 12,4294

Fik et andet svar denne gang         


Brugbart svar (1)

Svar #20
30. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#19

Men det giver da ingen mening, at du først to gange skriver, at x = -1,9788 og så bagefter x = 12,4294. Hvor kommer det fra? Dit endelige svar er tilnærmelsesvist korrekt, men du skal lade være med at runde af i mellemregningerne.


Forrige 1 2 Næste

Der er 32 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.