Matematik

Graf

08. marts 2015 af BrainyBrain - Niveau: 8. klasse

Hej.

Hvis vi har en parabel, hyperbel og en graf der ikke er en parabel eller hyperbel.

Er der så nogen der ved om grafen, der ikke er en parabel eller hyperbel, har et navn as well?

Det bare.. Sidder med en opgave her, og skal beskrive de tre forskellige grafer.. Så i stedet for at skrive "graenf der ikke er en parabel eller hyperbel", hvad kunne man så skrive i stedet?

Tak!  


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2015 af Heptan

Du kan evt. finde ud af hvilken type graf det så er. Hvordan ser den ud?


Svar #2
08. marts 2015 af BrainyBrain

f(x) = 4x 0.4

Potensfunktion


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2015 af Heptan

Så er det jo grafen for en potensfunktion. Fokuser på matematikken, jeg tror ikke den har et bestemt navn. Dog kan man beskrive følgende:

Sætning 2

For en potensfunktion y=b·xa gælder:

1)  
Hvis a er større end 1 (a > 1) er funktionen voksende, og grafen krummer opad. Grafen kaldes også konveks.
2)
Hvis a ligger i intervallet mellem 0 og 1 (0 < a < 1) er funktionen voksende og grafen krummer nedad. Grafen kaldes også konkav.
3)
Hvis a er negativ (a < 0) er funktionen aftagende.
4)
Hvis a = 0 er funktionen konstant y = b.

http://gymportalen.dk/hvadermatematikc/332

Din graf er altså konkav


Svar #4
08. marts 2015 af BrainyBrain

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. marts 2015 af Stats

En funktion kaldes konkav i intervallet I, dersom det for alle a,bI og alle λ∈(0,1) gælder at:
f(λa+(1-λ)b)≥λf(a)+(1-λ)f(b)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.