Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Beregning af priselasticitet - hvordan?

29. marts 2015 af KNT7 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der nogen som kan forklare mig hvordan man beregner priselasticiteten for efterspørgslen for P = 2000 kr. og der bliver kun opgivet en efterspørgsel funktion QD = −3,125⋅ P + 37.500 hvor P er prisen og QD er mængde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2015 af Stats

Tja.. Det er blot et bud

ep = ΔP / ΔQD 

I ét punkt dP/dQD

P = 2000, QD = 31250
P = ( QD - 37.500 ) / -3,125 = - (1 / 3,125)QD + 37500/3,125 

dP/dQ = - (1 / 3,125) = 0,32

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2015 af Stats

Dog skulle ep være ΔQD / ΔP...

Så kan du lige få lov til at rette fejlen selv..

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #3
29. marts 2015 af KNT7 (Slettet)

Mange tak!! :D


Skriv et svar til: Beregning af priselasticitet - hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.