Matematik

Graferne for f(x)=1/8x^3-1 og den omvendte funktion g til f, afgrænser sammen med førsteaksen et område i 1. og 2. kvadrant. Bestem arealet af dette område.

09. april 2015 af Madsiii (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har siddet og undret mig over hvordan denne opgave løses? Håber nogle kan hjælpe

Graferne for f(x)=1/8x^3-1 og den omvendte funktion g til f, afgrænser sammen med førsteaksen et område i 1. og 2. kvadrant. Bestem arealet af dette område.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2015 af SuneChr

Grafen for g(x) = f -1(x) er spejlbilledet i linjen y = x af grafen for f(x) .
Løs derfor, m.h.t. x
y = 1/8·x3 - 1


Svar #2
10. april 2015 af Madsiii (Slettet)

Tak for svaret. Jeg har fået løst det. Jeg brugte geogebra til det. 

http://gyazo.com/1fdda560bb352a9aa16db17d4402abde

Kan måske hjælpe andre at se på billedet. 


Skriv et svar til: Graferne for f(x)=1/8x^3-1 og den omvendte funktion g til f, afgrænser sammen med førsteaksen et område i 1. og 2. kvadrant. Bestem arealet af dette område.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.