Matematik

Bestem bredden af udestuen & Bestem arealet af endevæggen

12. april 2015 af xeca (Slettet) - Niveau: B-niveau

Følgende er opgaven:

Figur 1 viser et billede af en udestue, og figur 2 viser en model af endevæggen indtegnet i
et koordinatsystem. I det viste koordinatsystem kan endevæggens form beskrives ved
funktionen
f (x) = -0.005x^3-0.06x^2+2.5 ,
hvor x er den vandrette afstand fra muren, og f (x) er højden på udestuen, begge målt i
meter.
a) Hvor høj er udestuen 3,0 meter fra muren?
Bestem bredden af udestuen.
b) Bestem arealet af endevæggen.


Mig:
Har løst højden af udestuen ved 3 meters afstand fra muren, ved at indsætte 3 på x's plads i funktion f og løse ligningen:

f(3)=-0,005*3^3-0,06*3^2+2,5
f(3)=-0,135-0,54+2,5
f(3)=1,825

Er dog i tvivl med de 2 andre opgaver.
Bestem bredden af udestuen:
    Er det den vandrette afstand fra muren til hvor f(x)=0, altså hvor højden er 0?
    Hvis ja, hvordan løser jeg dette ?
    Har prøvet at løse følgende ligning uden hæld:
    -0,005x^3-0,06x^2+2,5=0

I opgave b vil jeg bare høre om det er arealet af intervallet 0 (som er muren) til f(x)=0 (løsning fra opg. a (bredden))

Takker


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2015 af peter lind

Kan du ikke vedlægge de figurer, som er angivet i opgaven ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. april 2015 af Soeffi


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. april 2015 af Soeffi

Vedhæftet fil:taglinje.png

Brugbart svar (1)

Svar #4
12. april 2015 af peter lind

Hvis x aksen er gulvet skal du løse ligningen f(x)=0 for at finde bredden ved gulvet. Brug et CAS værktøj til det.  Arealet kan så findes aff A = ∫0bf(x)dx


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. april 2015 af Soeffi

Vedhæftet fil:skæringspunkt.png

Svar #6
12. april 2015 af xeca (Slettet)

Tak for de hurtige svar :)

Har nu fået svaret til mit spørgsmål om opgave b.

Til opgave a, er det ikke muligt at løse ligningen f(x)=0 uden CAS værktøjet ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. april 2015 af peter lind

jo men det kræver noget matematik, som du ikke har haft


Svar #8
12. april 2015 af xeca (Slettet)

Jeje, det gør det nok.

Okz, må nok holde mig til CAS værktøjet så.

Tusinde tak til jer begge :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. juli 2015 af Soeffi

CAS løsning.


Skriv et svar til: Bestem bredden af udestuen & Bestem arealet af endevæggen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.