Matematik

Parabel opgaver

26. april 2015 af UG124 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Nogle vil hjælpe med opgave 3 ?

Vedhæftet fil: Opgave 3.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2015 af mathon

a)               

         f(70)=0,013\cdot 70^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2015 af mathon

b)
         Tabel = "sildeben"


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2015 af mathon

c)
        Ud fra tabellen har du støttepunkter til tegning af parablen.


Svar #4
26. april 2015 af UG124 (Slettet)

#1 - #3

Godeftermiddag min ven !

Tusind tak for hjælpen.


Svar #5
26. april 2015 af UG124 (Slettet)

Hej igen, mathon

For g(x) = 0,042x2 

; hvor g(x) er hastigheden [km/t] og x er bremselængden [m = meter]

da har vi (se vedhæftede)

er det rigtigt?

Og kan du hjælpe mig med at forklare, hvad sildebenet fortæller om grafens forløb

Vedhæftet fil:Sildeben.JPG

Svar #6
26. april 2015 af UG124 (Slettet)

Mathon vil du hjælpe mig med opgave 4

Vedhæftet fil:Opgave 4.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. april 2015 af Toonwire


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. april 2015 af Toonwire

#6

En parabel P med ligningen:

 h(t)=-5t^2+vt

af typen
P(x)=ax^2+bt+c

Tallene a, b og c har følgende betydninger (generelt andengradspolynomium): 

a :  Dets fortegn angiver om det er en parabel med grenene nedad (negativ) eller opad (positiv)
b :  Hældningen for tangenten i skæringspunktet med y-aksen
c :  Skæring med y-aksen (0,c)

Det skulle være nok til at klare a) og b) opgaverne, bemærk starthastigheden.


c)
Løs h(t)=0 ,  Du burde få to værdier (t=18/5  hhv. t = 0)
 

d)
Løs h(3)


Svar #9
26. april 2015 af UG124 (Slettet)

Jeg har at h(t) = 18t - 5t2 

a) (Jeg har billede)

b) 16 meter

c) x = 3,6   V   x = 0

Hvor får du 18/5 fra ? jeg får det til 3,6

d) 9 meter

er det rigtigt ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. april 2015 af Toonwire

#9

b) 

\\h'(t)=-10t+v\\ h'(t)=0~~~\Rightarrow~~~-10t+18=0 ~~ \Leftrightarrow~~t=1.8\\ \\h(1.8)=-5\cdot1.8^2+18\cdot 1.8=16.2

c)

@     "Hvor får du 18/5 fra ? jeg får det til 3.6"

\frac{18}{5}=3.6~...

d)

h(3)=-5\cdot 3^2+18\cdot 3=-45+54=9


Skriv et svar til: Parabel opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.