Fysik

Gnidningskoefficienten!! HJÆLP!

27. april 2015 af chiqqa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen

Jeg forestår ikke, hvorfor man siger, at gnidningskoefficienten ikke er afhængig af massen. Det er ikke dette indtryk jeg får, når jeg i en rapport skal bestemme denne for forskellige materialepar!

Jeg ved jo, at Fgnid = my * Fn

Jeg ved, at Fgnid = Ftræk ved konstant hastighed, og Fn kan udregnes ved Fn = m*g

Hvis jeg isolerer my i ovenstående vil jeg få at: my = Fgnid/Fn 

Man kan jo se, at hvis man gør Fn større så vil my tilsvarende blive mindre og Fn er netop afhængig af massen jo ?.  Hvordan skal jeg forstå det? Hvis jeg plotter fgnid som funktion af fn vil jeg få gnidningskoefficienten som hældningen, men alligevel, hvordan skal jeg argumentere for, at gnidningskoefficienten ikke er masse afhængig :-)? PLEASE hjælp mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2015 af Heptan

Kan det tænkes at Fgnid bliver større når Fn bliver større? I så fald er μ jo så konstant


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2015 af hesch (Slettet)

#0:  Jamen massen indgår jo i formlen:

Fgnid = μ * Fn = μ * m * g

μ bliver ikke mindre, når m forøges. Det er Fgnid der bliver større ved større masse.


Skriv et svar til: Gnidningskoefficienten!! HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.