Fysik

Virkningsgrad

28. april 2015 af Heptan - Niveau: Universitet/Videregående

Er der nogen der har et bevis for ligheden

\eta =1- \frac{Q_C}{Q_H} = 1-\frac{T_2}{T_1}

... dvs. at

\frac{Q_C}{Q_H} = \frac{T_2}{T_1}

for en ideal reversibel varmekraftmaskine. Jeg kan ikke se hvorfor de skulle være lig med hinanden.

Jf. varmeteoriens 2. hovedsætning.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Så vidt jeg kan læse mig til, er det en måde at definere temperaturen på. Altså at forholdet mellem TC og TH er defineret som forholdet mellem QC og QH i en reversibel maskine, der virker mellem to reservoirer med temperaturerne TC og TH.


Svar #2
28. april 2015 af Heptan

De må vel være proportionale på en eller anden måde?

Fx

QC = k · TC

QH = k · TH

Altså jeg kender jo formlen

Q = n · c · ΔT

men det er jo ikke heelt det samme... når der står Δ?


Svar #3
28. april 2015 af Heptan

Hvis maskinen er varmeisoleret, og hvis volumen er konstant fås:

QH = Cv · n · (TH - TC)

QC = Cv · n · (TC - TH)

hvor Cv er gassens molare varmekapacitet.

Finder man forholdet imellem dem får man:

\frac{Q_C}{Q_H}=\frac{T_C-T_H}{T_H-T_C}=\frac{T_C}{T_H-T_C}-\frac{T_H}{T_H-T_C}=...


Skriv et svar til: Virkningsgrad

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.