Matematik

Sætte ud for parentes

25. maj 2015 af StudyHard100 (Slettet) - Niveau: B-niveau

4ab -12b / 8ac - 24c 

Her skal du sætte uden for parentes i både tæller og nævner og derefter forkorte brøken. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2015 af mathon

               \frac{4b\cdot a-4b\cdot 3}{8c\cdot a-8c\cdot 3}=\frac{4b\cdot (a-3)}{4\cdot 2c\cdot (a-3)}=\frac{b}{2c}\; \; \; \; \; \; \; a\neq 3


Svar #2
25. maj 2015 af StudyHard100 (Slettet)

Ja det har jeg også fået det til, men jeg skal forkorte den, og kan ikke se hvordan... 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2015 af alexandersvanholm

#2

Den er blevet forkortet i #1 til:

\frac{b}{2c}


Svar #4
25. maj 2015 af StudyHard100 (Slettet)

Okay, det stod der bare ikke lige før... :) 

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Sætte ud for parentes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.