Matematik

Hjælp matematik!

26. maj 2015 af Anna830 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle der kan hjælpe?

På et rektangulært stykke karton, der er 70 cm bredt og 90 cm langt, skal der palceres et rektangulært skrivefelt. Feltet skal placeres, således at der overalt er en afstand på x cm fra kanten af feltet til kanten af kartonet. 

a) Gør rede for, at feltets areal, A, kan beregnes ved hjæp af formlen 

A = (70 - 2x)(90 - 2x)
Bestem x, så arealet af det rektangulæ¦re skrivefelt er 2400 kvadratmeter


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2015 af SuneChr

Skrivefeltet ligger som en rektangulær ø inde i det store rektangel.
Længden er 2x kortere end 90 og bredden er 2x kortere end 70.
Arealet er derfor som nævnt i # 0.
Du mener sikkert 2400 cm2
Løs ligningen  (70 - 2x)(90 - 2x) = 2400
Vær opmærksom på, at  2x < 70


Svar #2
26. maj 2015 af Anna830 (Slettet)

Jeg kan ikke få det til 2400, jeg får det til et meget højt tal


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2015 af SuneChr

x = 15  ∨  x = 65
Den sidste løsning må forkastes, da 2x ikke kan være større end den korteste side i det store rektangel.


Svar #4
26. maj 2015 af Anna830 (Slettet)

Men hvordan kan man nå frem til 2400?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2015 af SuneChr

Arealet af et rektangel er længde gange bredde.


Svar #6
26. maj 2015 af Anna830 (Slettet)

Men 70*90 = 6300

Hvad er det jeg skal gange så det giver 2400?


Skriv et svar til: Hjælp matematik!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.