Matematik

Omkreds

30. august 2015 af mkdmkmdked (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg er i gang med noget matematik som jeg ikke helt kan finde ud af ... kan ikke rigtig gennemskue hvordan jeg løser opgaven

Toppladen har form som en sekskant med vinkelspidserne A, B, C, D, E og F.Siderne BC, CD og DE udgør de tre sider i en regulær ottekant med centrum O.

b) Bestem omkredsen af toppladden 

billede vedhæftet

Jeg har lavet opgave A

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2015 af Stats

Unavngivet.png

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2015 af mathon

Tegn en linje gennem O parallelt med AF til skæring med EF i G.

\angle EOG=22{,}5^{\circ}

                                     \left | OC \right |=\left | OE \right |=\frac{\left | OG \right |}{\cos(22{,}5^{\circ})}=\frac{\frac{570}{2}}{\cos(22{,}5^{\circ})}


Svar #3
30. august 2015 af mkdmkmdked (Slettet)

hvhordan skal linjen indtegnes skråt gennem O?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2015 af Stats

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2015 af Stats

hosliggende (a) delt med hypotenusen (h)
Cos v = a / h

Afstanden er det samme som hypotenusen

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. august 2015 af Soeffi

CAS. Mål i mm.


Svar #7
30. august 2015 af mkdmkmdked (Slettet)

OKAY PRØVER LIGE AT FANGE TRÅDEN NÅR JEG HAR TEGNET DET IND, HVAD GØR MAN SÅ


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. august 2015 af Stats

#7

8 kanter = en cirkel der bliver delt i 8 kager... Ik sandt?

360º / 8 = 45º  altså, hver kant har en vinkel på 45º

Hvis man kigger på billedet i #4, da ses det, at man får en retvinklet trekant EOG
benyt nu at  EOG = 45º / 2 = 22,5º

Du kender vel formlen cos(v) = hos / hyp   -- Hvis ikke, så kig i din bog, og lær den at kende.

Du kan nu isolere hyp og du får dermed: cos(v)·hyp = hos ⇔ hyp = hos / cos(v)

NU HAR DU EN FORMEL FOR HYP!

Din hosliggende kender du.. Hvis ikke, så tænk over den igen

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Omkreds

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.