Matematik

sæt en fælles faktor udenfor parents

30. august 2015 af rami020 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej 

jeg har denne ligning 5(a+b)-3a(a+b) 

jeg har prøvet at gange ind i parentesen men det så ikke rigtigt ud håber i kan hjælpe mig!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2015 af PeterValberg

5(a+b)-3a(a+b) =
5a+5b-3a2-3ab = ????

lidt uklart, hvad opgaven "går ud på"

OG det er IKKE en ligning.....
en ligning kræver et lighedstegn fx:      3x + 4 = 10

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
30. august 2015 af rami020 (Slettet)

jeg prøver at finde en fælles factor.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2015 af PeterValberg

5(a+b)-3a(a+b) = (a+b)(5-3a)

hvor den fælles faktor er: ..... (a+b)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: sæt en fælles faktor udenfor parents

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.