Matematik

Hjææælp - matematik aflevering

01. september 2015 af randomstranger (Slettet) - Niveau: C-niveau

2. Lotte har et mobilabonnement, hvor der er en fast pris på 75 kr pr. måned,

og hvert talt minut koster 0,45 kr.

a) Hvor meget skal Lotte betale, hvis hun taler 800 minutter på en måned?

b) Opskriv en ligning for den månedlige pris Lotte skal betale, hvis hun taler i

telefon x minutter.

Martin har et andet mobilabonnement. Han betaler 0 kr. i pris, men til

gengæld 0,75 kr. pr talt minut.

c) Hvor meget skal Martin betale, hvis har taler i 800 minutter på en måned?

d) Opskriv en ligning for den månedlige pris Martin skal betale, hvis han taler

i telefon x minutter.

Er ekstremt dårlig til mat! :-( især opstilling af ligninger. Håber nogen kan hjælpe..


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2015 af mathon

a)
            y=0{,}45x+75               når x er antal talte minutter og y er den samlede pris.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2015 af ChristineXenia (Slettet)

Sprg. a) her ganger du 800 med 0,45. Det gør du fordi at 0,45 er prisen for et minuts tale, hvilket hun skal betale 800 gange for 800 minutters tale

Sprg. b) y=0,45x+75. Her er y den samlede pris og x er antal talte minutter. Her kan du se at y afhænger af x, fordi at hvis antallet af talte minutter ændrer sig (x) så ændrer den samlede pris sig også (y).
Der skal +75 til sidst, fordi der bliver betalt 75 kr hver måned fast udover prisen for tale

Sprg. c) Her gør du det samme som i sprg. a, bare udskift 0,45 med 0,75. Altså: ganger 800 med 0,75.

Sprg. d) y=0,75x. Her er y igen den samlede pris og x er antallet af talte minutter.
Da der ikke bliver betalt noget fast hver måned, men kun bliver betalt for talte minutter, så skal der ikke plusses noget til sidst

Håber det hjalp :)


Skriv et svar til: Hjææælp - matematik aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.