Matematik

baser i mat.

04. september 2015 af Aleynaa - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan udregner man det , nogen som kan hjælpe ? :)

3) Omregn 6512VII til base X 

4) Omregn 6512Vll til base ll


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2015 af PeterValberg

Umiddelbart skulle jeg mene, at du i 3) skal omregne 6512, der er i base 7, til decimaltal (base 10)

6 = 6 · 73 = 2058
5 = 5 · 72 =   245
1 = 1 · 71 =       7
2 = 2 · 70 =       2
------------------------
                    2312 (base 10)

i 4) er det så fra base 7 til base 2 (binært)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: baser i mat.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.