Matematik

Forskriften for tangenten

03. oktober 2015 af FriisHelena (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder og er i gang med en emneopgave om differentialregning og har et spørgsmål som lyder; 

Bestem forskriften for tangenten til funktionen f(x)=x^3-3x^2-x-1 i x=1

Jeg kan simpelthen ikke få frem hvad det er jeg skal gøre, er der en der kan hjælpe ((:


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2015 af StoreNord

Først og fremmest skal du differentiere f(x), for du skal jo bruge f'(x), for at komme videre.

Du har vel en mulighed for at tegne grafen?


Svar #2
03. oktober 2015 af FriisHelena (Slettet)

så;

f'(x)=3x^2-6x-1  ??

Jeg ved bare ikke helt hvad det betyder "i x=1" eller hvad jeg skal gøre herfra, vi skal ikke tegne grafen ((:


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. oktober 2015 af StoreNord

Du finde funktionens tangent i punktet (x,f(x)).      altså i punktet  (1, 1-3-1-1).

I Geogebra er det meget nemt at lave, men du skal selvfølge også kunne det selv.


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. oktober 2015 af mathon

Der burde nok have stået:
          Bestem forskriften for tangenten til funktionen f(x)=x3-3x2-x-1 for x = 1
eller
          Bestem forskriften for tangenten til funktionen f(x) = x3-3x2-x-1 i punktet P(1;f(1)).

Tangenten er en ret linje gennem (1;-4) som
med punkt-hældningsformlen udtrykkes:

                                         y-(-4)=f{\, }'(1)\cdot (x-1)          


Svar #5
03. oktober 2015 af FriisHelena (Slettet)

tak ((:


Skriv et svar til: Forskriften for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.