Matematik

Matematik opgaver

09. oktober 2015 af JBiebs (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Er der en der har tid ligenu, som gerne vil hjælpe mig med nogle matematik opgaver? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2015 af andersenxD (Slettet)

Post dit spørgsmål så kan jeg se på det


Svar #2
09. oktober 2015 af JBiebs (Slettet)

#1 Hvordan er det nu man man regner procent, f.eks i denne her opgaver står der: Hvor stor en procentdel af alle eleverne følger søvnforskerens anbefalinger?

Og der er 30 elever. Skal man så ikke gange 100 med 30? Kan virkelig ikke huske noget med procent! :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2015 af mathon

Hvor mange elever følger søvnforskerens anbefalinger?


Svar #4
09. oktober 2015 af JBiebs (Slettet)

#3 30 elever


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. oktober 2015 af mathon

Hvor mange elever i alt?


Svar #6
09. oktober 2015 af JBiebs (Slettet)

i 9.A går der 25 elever og 9.B er der 20 elever 

Så tilsammen er der 45 elever 


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. oktober 2015 af mathon

Du skal altså regn 30 i forhold til 45.

         som brøk \frac{30}{45}=\frac{2}{3}

         i procent  \frac{2}{3}\cdot 100\%


Svar #8
09. oktober 2015 af JBiebs (Slettet)

Altså skal jeg dividere 30 med 45, så det giver 66,6 %


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. oktober 2015 af mathon

Ja!


Svar #10
09. oktober 2015 af JBiebs (Slettet)

#9 Tak!

Så er der en opgave hvor der står. 

Hvor mange kilogram af elev nr. 1's vægt er fedt? 

Og hans vægt er 55,7 

Hvordan regner jeg så det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. oktober 2015 af andersenxD (Slettet)

Der mangler en information om hvor stor en andel af hans vægt der er fedt


Svar #12
11. oktober 2015 af JBiebs (Slettet)

#11 Der står at hans fedt procent er 6,1


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. oktober 2015 af andersenxD (Slettet)

6,1*55,7/100


Svar #14
13. oktober 2015 af JBiebs (Slettet)

#13 Resultatet bliver 3,39? 

Er det rigtigt? 


Skriv et svar til: Matematik opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.