Matematik

MATEMATIK opg 1 C

25. november 2015 af gjfkfk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Når en lukket beholder med luft opvarmes, stiger trykket i beholderen. For en bestemt beholder kan sammenhængen mellem temperaturen x (målt i oC) og trykket y (målt i hektopascal) udtrykkes ved formlen

Y=3,5x+955


a) Hvad er trykket i beholderen, når temperaturen er 10*C?

b) Hvad fortæller tallet 3,5 om sammenhængen mellem tryk og temperatur i beholderen? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2015 af SuneChr

a)  Indsæt x = 10
b)  At trykket stiger med 3,5 hPa for hver ºC opvarmning.


Svar #2
25. november 2015 af gjfkfk (Slettet)

Hvordan forstår det ikke :/ - Kan du ikke skrive det ned det jeg skal skrive -- facit 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2015 af mathon

a)
          y(10)=3{,}5\cdot 10+955

b)
         \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=3{,}5      er trykændringen pr grad

      

For hver grads opvarmning stiger trykket med 3,5 hPa.


Svar #4
25. november 2015 af gjfkfk (Slettet)

Hvad betyder dy og dx?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2015 af SuneChr

# 1 er det, du spurgte om i # 0
Den relative sammenhæng mellem tryk og temperatur i beholderen er   \frac{3,5x+955}{x}=3,5+\frac{955}{x} 


Svar #6
25. november 2015 af gjfkfk (Slettet)

så er er A) y(10)=3,5*10+995

b) 3,5x+995/x=3,5+995/x


Svar #7
25. november 2015 af gjfkfk (Slettet)

Kan i hjælpe med det her ?

c)10-5 x=14+(4-x)

d)-2 x-1)=2+(-3 x+5)


Svar #8
25. november 2015 af gjfkfk (Slettet)

Sune  er det facit for 1?


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. november 2015 af mathon

            \frac{y}{x} kan ikke bruges til noget i denne sammenhæng,

men
            \underset{x \to x_o}{\lim} \, \frac{\Delta y}{\Delta x}=\frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=\frac{(3{,}5y+955)-(3{,}5x_o+955)}{x-x_o}=\frac{3{,}5(x-x_o)}{(x-x_o)}=3{,}5


Svar #10
25. november 2015 af gjfkfk (Slettet)

Og det er b?


Svar #11
25. november 2015 af gjfkfk (Slettet)

Mathon tjek din indbakke har skrevet til dig (:


Svar #12
25. november 2015 af gjfkfk (Slettet)

Hvad giver a? hele a opgaven , og skal man regne det ud , så kommer det til at give 1030 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #13
25. november 2015 af mathon

#12

a)
         ikke 1030
men

       y(10)=3{,}5\cdot 10+955=990


Svar #14
25. november 2015 af gjfkfk (Slettet)

#13 

Hvad står y(10) for?


Skriv et svar til: MATEMATIK opg 1 C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.