Matematik

opgave b

25. november 2015 af Celinepigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en model for Kinas andel af verdensøkonomien antages det, at:

g(t)=3,7*1,081^t

hvor g(t) betegner Kinas andel af verdensøkonomien (målt i procent) til tidspunktet t (målt i antal år efter 1999)

a)Beskriv, hvad konstanterne 3,7 og 1,081 fortæller om udviklingen i Kinas andel af verdenøkonomien.

b)Bestem den tid, der går, før Kinas andel af verdensøkonomien er fordoblet.  

Hvordan regnes opgave b ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2015 af StoreNord

For hvilket t er     2*g(t=10 år) = g(t=10+t2 år)     ?

Eller find fordoblings-konstanten T2.


Svar #2
25. november 2015 af Celinepigen (Slettet)

Er resultatet: 8,9


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2015 af StoreNord

Ja, det er helt korrekt.

Jeg måtte lige skynde mig at installere Geogebra5 på min nye Ubuntu 14.04 på min nye hurtige SSD harddisk.

Se også denne side:

   https://www.matematikfessor.dk/lessons/fordoblingskonstanten-og-fremskrivningsfaktoren-275


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2015 af StoreNord

Eller bedre, denne her:

     http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/funktioner/eksponentiel-udvikling


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2015 af StoreNord

..


Skriv et svar til: opgave b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.