Matematik

Hjælp til Teknisk Matematik opg 121 og 124

25. november 2015 af jacsefrafaxe (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med 2 opgaver som jeg ikke kan finde ud af hvordan man løser. Det drejer sig om opgave 121+124. Jeg har vedhæftet billeder af opgaverne.

Beskrivelse af opgaver: 

Opg 121: Til måling af runde emner anvendes et måleur og en hakklods som vist på figur 4.42. Målene er d= 24 mm, a = 10 mm og v= 60 grader. Du skal bestemme målehøjden.

Opg 124: To kræfter F1 og F2, der angriber i samme punkt på et legeme, kan erstattes af en resultant som vist på figur 4.45. Givet er F1= 80 N (Newton), F2= 120N og vinklen mellem F1 og F2 er 72 grader. Du skal bestemme størrelsen af resultanten R og vinklen a

På forhånd tak!

Vedhæftet fil: Opg 121 og 124.zip

Brugbart svar (1)

Svar #1
25. november 2015 af mathon

Opgave 124
                       F_{res}=\sqrt{{F_1}^2+{F_2}^2+2\cdot F_1\cdot F_2\cdot \cos(v)}


Svar #2
25. november 2015 af jacsefrafaxe (Slettet)

Tusind tak for det! Har du nogen idé om hvordan man løser opgave 121?


Brugbart svar (2)

Svar #3
25. november 2015 af mathon

Opgave 121
                       \sin\left ( \tfrac{v}{2} \right )=\frac{r}{(h-a)-r}       da r står vinkelret på tangenten i røringspunktet.

                       (h-a)-r=\frac{r}{\sin\left ( 30^{\circ} \right )}

                       (h-a)-r=\frac{r}{\tfrac{1}{2}}

                       (h-a)-r=2r

                       h-a=3r

                       h=3r+a

                       h=\tfrac{3}{2}d+a

                      

                      


Svar #4
25. november 2015 af jacsefrafaxe (Slettet)

Jeg siger tusind tak for hjælpen!

Ved du tilfældigvis hvordan man regner vinklen a ud i opgave 124?


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. november 2015 af mathon

Opgave 124 fortsat

           Af sin-relationen har du   
                                                     \frac{\sin(a)}{F_1}=\frac{\sin\left (180-v^{\circ} \right )}{R}           supple samme sinus         

                                                     \sin(a)=\frac{F_1\cdot \sin\left (v \right )}{R}

                                                     \angle a=\sin^{-1}\left (\frac{F_1\cdot \sin\left (v \right )}{R} \right )

                                                    


Svar #6
25. november 2015 af jacsefrafaxe (Slettet)

Tak for det!


Skriv et svar til: Hjælp til Teknisk Matematik opg 121 og 124

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.