Matematik

Opgaver - differentialligninger

29. november 2015 af jens12234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogle som kan hjælpe med disse opgaver? 

Opgave 1:

Bestem til differentialligningen 
y'/y=8-y 
den løsning f, for hvilken f(0)=4

Opgave 2:

Funktionerne f og g er løsninger til differentialligningen

dy/dx=y-4y2

Bestem forskrifter for f og g, når f(1)=1 og g(0)=1.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2015 af PeterValberg

desolve(y'=8y-y2 and y(0)=4,x,y)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2015 af peter lind

Begge opgaver er eksempler på Bernoulli's differentialligning. Løsningsmetoden står sikkert i din bog men ellers kan du se den på https://en.wikipedia.org/wiki/Bernoulli_differential_equation


Svar #3
29. november 2015 af jens12234 (Slettet)

Det er uden hjælpemidler..


Skriv et svar til: Opgaver - differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.