Matematik

Rationale tal

29. januar 2016 af Luis2229 - Niveau: 8. klasse

Hej.

Kunne nogle være søde og forklarere rationale tal? Giv gerne eksempler


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2016 af PeterValberg

Rationale tal er alle de tal, der kan skrives som en brøk,
hvor tælleren er helt tal og nævneren et naturligt tal.

 \mathbb{Q} = \left\{\frac{m}{n} \mid m \in \mathbb{Z}, n \in \mathbb{N}\right\}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
21. februar 2016 af Luis2229

.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2016 af PeterValberg

#0 og #2 hvad er det, du gerne vil vide...?

....som ikke allerede er nævnt.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
23. februar 2016 af Luis2229

Eksempler 


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. februar 2016 af PeterValberg

Eksempler 

Jeg antager hermed, at du mener eksempler på rationale tal (brøker)?

\frac12\,,\,\frac37\,,\,\frac{11}{4}\,,\,_{\cdots} 

bemærk, at mængden af de rationale tal også omfatter de naturlige tal {1,2,3,....}
og de hele tal {..., -2,-1,0,1,2,3,...}, idet de alle kan skrives som brøk.

--------------

Eksempler på tal, der ikke er rationale tal, er fx:

\pi\,,\,\sqrt{2}\,,\,\sqrt{3}

Sådanne tal kaldes irrationale tal

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. februar 2016 af PeterValberg

Se eventuelt vedhæftede dokument

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Talmaengder.pdf

Skriv et svar til: Rationale tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.