Matematik

vektorer i rummet- projektion

07. februar 2016 af Gyldendal1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

nogen der an hjælpe mig med opgave c og d, jeg har vedhæftet et billed af opgaven 

mange tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2016 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2016 af mathon

a)
          x=8=4+2t

                   t=2

          P(8;5-2\cdot (-1);-6+2\cdot 2)=(8\, ;7\, ;-2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2016 af mathon

b)
        A(4+(-2)\cdot 2\; ;5+(-2)\cdot (-1)\; -6+(-2)\cdot 2)=(0\, ;\, 7\,; -10)

        B\; beregnes\; tilsvarende


Svar #4
07. februar 2016 af Gyldendal1 (Slettet)

#2

a)
          x=8=4+2t

                   t=2

          P(8;5-2\cdot (-1);-6+2\cdot 2)=(8\, ;7\, ;-2)

jeg har beregnet a og b. jeg vil gerne have hjælp til c og d.

jeg mener at din opgave a er forkert, da jeg får den til p(8,3,-2)


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2016 af mathon

c)

     \overrightarrow{AP_p}=\overrightarrow{OP_p}-\overrightarrow{OA}=\frac{\overrightarrow{r}\cdot \overrightarrow{AP}}{\left | \overrightarrow{r} \right |^2}\cdot\overrightarrow{ r}                 \overrightarrow{r}=\begin{pmatrix} 2\\-1 \\ 2 \end{pmatrix}

                     \overrightarrow{OP_p}=\frac{\overrightarrow{r}\cdot \overrightarrow{AP}}{\left | \overrightarrow{r} \right |^2}\cdot\overrightarrow{ r}+\overrightarrow{OA}                 \left | \overrightarrow{r} \right |^2=2^2+(-1)^2+2^2=9

     


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. februar 2016 af mathon

#4

b)
        A(4+2\cdot 2\; ;5+2\cdot (-1)\; -6+2\cdot 2)=(8\, ;\, 3\,; -2)     da jeg fik brugt t = -2

Tak for rettelsen og din vågenhed!


Skriv et svar til: vektorer i rummet- projektion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.