Matematik

Prisen på en bestemt aktie var 7 kr. I 2013, og den var steget til 8,20 kr. I 2015.

17. marts 2016 af sille1997 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Prisen på en bestemt aktie var 7 kr. I 2013, og den var steget til 8,20 kr. I 2015.

a)  Hvor mange procent er den steget?

b)  Hvis prisen stiger eksponentielt og fortsætter som hidtil, hvor mange procent vil den så stige fra 2013 til

2019? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2016 af Studentos

a) 8,20 - 7 = 1,20     1,20 / 7 = 0,171 * 100 = 17,1 %


Svar #2
17. marts 2016 af sille1997 (Slettet)

Hvordan besvare jeg så b


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2016 af Studentos

b)

Du har:

2019 =7*(1+0,171)^3=11.24

2013 =7

11,24 - 7 = 4,24       (4,24 / 7) * 100 = 60,6 %


Skriv et svar til: Prisen på en bestemt aktie var 7 kr. I 2013, og den var steget til 8,20 kr. I 2015.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.