Fysik

Kernefysik - Hjælp til opgave

06. maj 2016 af Vaskemaskine (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. 

Jeg har en opgave jeg har vedhæftet, som jeg ikke kan finde en løsning på. 

Nogle der ved hvad jeg skal gøre for at løse den? 

Mvh. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2016 af peter lind

Der er flere muligheder:

1. Lav eksponentiel regression på de data

2. Lav en graf med t ud ad x aksen og ln(tælletal) ud ad y aksen. De skulle ligge næsten på  en ret linje. Afsæt en linje, der følger de angivne punkter så godt som mulig. Af denne linje kan du så ved aflæsning finde halveringstiden

Du skal bruge den af metoderne som din lærer forventer. Jeg ved ikke hvilken metode det er, hvorfor jeg har angivet begge


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2016 af mathon


                      N(t)=N_0\cdot e^{-kt}

                      \ln(N)= -kt+\ln(N_0)

                      \ln(N)= -\frac{\ln(2)}{T_{\frac{1}{2}}}\cdot t+\ln(N_0)


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. maj 2016 af mathon

Den gennemsnitlige halveringstid T_{\frac{1}{2}} for Ba^* er 156\;s=2{,}6\; min


Skriv et svar til: Kernefysik - Hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.