Fysik

Friktion, normalkraft, bremselængde

28. maj 2016 af Tupper01 - Niveau: B-niveau

Kære hjælpere!

Jeg sidder med en fysikopgave, som jeg har svært ved at løse:

"Kevin (Magnussen) kører lige ud i sin racer med farten 200km/h og bremser nu med en kraft, der har størrelsen givet ved:

F_\mu=\mu\cdot F_N

hvor my=friktionskoefficienten mellem dæk og vejbane, og F_N=normalkraften på raceren.

Raceren vejer 850 kg. 

Udover tyngdekraften, presses bilen af den forbipasserende luft mod underlaget med en "down force", der har størrelsen 14kN.

1) Angiv den mindste værdi af my, når raceren skal kunne bremse på en distance på 100 m.

2) Beregn bremselængden med den samme værdi af my, hvis der ikke var "down force".

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2016 af Eksperimentalfysikeren

Start med at finde den samlede normalkraft. Den består af to komponenter, hvoraf den ene har samme størrelse som tyngdekraften, og den anden er "down force", Fd.

omregn de 200km/h til m/s. Beregn så den nødvendige kraft til at foretage opbremsnngen. Du kan bruge energisætningen idet Fμ*s = ½mv2.

Herefter kan du finde μ.


Svar #2
29. maj 2016 af Tupper01

KANON, tusind tak for svar!

Jeg regner videre (:


Skriv et svar til: Friktion, normalkraft, bremselængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.