Matematik

Matematik mudligt B !?

07. juni 2016 af solsikke1 - Niveau: B-niveau

Hej en af mine spøgsmål til eksamen lyder;

Difinition på differentibilatet. Tangent til graf for differentiabel funktion. Iddrag projektet om optimering. 

projektet gik ud på optimering og monotonoforhold (bla. vendetangent, minimumsværdi, lokalt mininumm ekstrema, monotoni linje osv)

Mit spøgmål er: hvordan man projektet om monotonoforhold og optimering kobles på tangent til grafen ???

mvh


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2016 af mathon

Tangentens hældningskoefficient i et grafpunkt er funktionens differentialkvotient i punktet.

Funktionens monotoniforhold bestemmes af fortegnsvariationen for f{\, }'(x).

Ekstrema (lokalt/globalt max og min identisk med vandret tangent)
kræver:
                   f{\, }'(x)=0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2016 af mathon

Vendetangent kræver
                                         f{\, }''(x_o)=0         

                                                        f{\, }'(x_o)=0       vandret vendetangent  
                                                        f{\, }'(x_o)\neq0       skrå vendetangent


Skriv et svar til: Matematik mudligt B !?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.