Matematik

se hjælp med isolering og løsning

26. august 2016 af miljoi - Niveau: B-niveau

Tjek vedlagte billeder

Vedhæftet fil: mate 2.PNG

Svar #1
26. august 2016 af miljoi

og dette

Vedhæftet fil:mate 1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2016 af mathon

                      \frac{2x}{2(2-y)}=2

                      \frac{x}{(2-y)}=2

                      x=4-2y

               x+2y=4\; \; \; \; \; \; y\neq2

                      3y-x=2x+18-y

                      4y=3x+18 

               3x-4y=-18

Løs ligningssystemet

                                   \begin{Bmatrix} x+2y=4\; \; \; \; y\neq2\\ 3x-4y=-18 \end{Bmatrix}


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2016 af mathon

                                                           \frac{3z}{y^2}=z+x

                                                           x=\frac{3z}{y^2}-z

                                                           y^2=\frac{3z}{z+x}

                                                           y=\mp \sqrt{\frac{3z}{z+x}}


Svar #6
27. august 2016 af miljoi

den med de to ubekendte er da ikke rigtigt? vi har ikke fundet en x og y???


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. august 2016 af mathon

Du skal løse ligningssystemet

                                                    \begin{Bmatrix} x+2y=4\; \; \; \; y\neq2\\ 3x-4y=-18 \end{Bmatrix}


Svar #8
27. august 2016 af miljoi

hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. august 2016 af mathon

…som du har lært i folkeskolen/gymnasiet:

                        substitutionsmetoden
                        lige store koefficienters metode
                        determinantmetoden


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. august 2016 af mathon

substitutionsmetoden:
  
                                    x+2y=4\Leftrightarrow x=(4-2y)  som indsat i 3x-48=-18
      giver
                                    3\cdot (4-2y)-4y=-18

                                    12-6y-4y=-18

                                    12+18=6y+4y         

                                    30=10y

                                    y=3                                              som indsat i x=(4-2y)

      giver
                                    x=(4-2\cdot 3)

                                    x=-2
                                   


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. august 2016 af mathon

lige store koefficienters metode/modsatte koefficienters metode:

  
                                    2x+4y=8
                                    3x-4y=-18       addition 
      giver
                                    5x=-10

                                    x=-2                      som indsat i x+2y=4
      giver
                                    -2+2y=4

                                    -1+y=2

                                    y=3

                          


Brugbart svar (0)

Svar #12
28. august 2016 af mathon

determinantmetoden:
                                    D=\begin{vmatrix} 1 &2 \\ 3& -4 \end{vmatrix}=1\cdot (-4)-3\cdot 2=-4-6=-10

                                    D_x=\begin{vmatrix} 4 &2 \\ -18& -4 \end{vmatrix}=4\cdot (-4)-(-18)\cdot 2=-16+36=20

                                    D_y=\begin{vmatrix} 1 &4 \\ 3& -18 \end{vmatrix}=1\cdot (-18)-3\cdot 4=-18-12=-30

                                    x=\frac{D_x}{D}=\frac{20}{-10}=-2

                                    y=\frac{D_y}{D}=\frac{-30}{-10}=3

 

 


Skriv et svar til: se hjælp med isolering og løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.