Matematik

Hvor mange minutter tager en tur rundt i en af gondolerne

27. august 2016 af TingleFinger (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan finder jeg perioden?

Vedhæftet fil: ILbMFn8.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2016 af PeterValberg

Jeg indsætter lige opgaveteksten:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2016 af Soeffi

#0. Perioden, p, er det tal, som man skal lægge til t, for at hele indholdet i sinusfunktionen øges med 2π.

P for sin(0,209·t - 1,57) findes af ligningen:

0,209·(t + p) - 1,57 = 0,209·t - 1,57 + 2π ⇒

0,209·p = 2π ⇒

p = 2π/0,209 = 30

Dvs. perioden er lig med 30 minutter.


Skriv et svar til: Hvor mange minutter tager en tur rundt i en af gondolerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.