Matematik

Løse ligning med 2 ubekendte

15. september 2016 af Olympus - Niveau: A-niveau

Hej SP :-)

Jeg har følgende foreskrift: 

F(t)=A\cdot (1-e^{-Bt^2})+C\cdot q-p\cdot t

q betegner salgsprisen i kr. pr. tons udbytte og p betegner prisen i kr. pr. enhed gødning. t er enheder gødning, F(t) er fortjensten.

Sæt B = 0.01, C = 15 og q = 2000. Det oplyses, at den økonomisk optimale gødningsmængde
er 20 enheder pr. ha. samt at dette resulterer i en fortjeneste på 70000 kr. pr. ha.
Bestem A og p, begge med 2 decimaler.

Vi får altså en ligning der hedder

70000=A\cdot (1-e^{-0.01\cdot 20^2})+15\cdot 2000-p\cdot 20

Jeg kan bare ikke finde ud af, at finde værdier for A og p... Nogle der kan hjælpe?? Har forsøgt med substitutionsmetoden, men det giver noget mærkeligt... 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2016 af AskTheAfghan

Du har (kun) en ligning med to ubekendte.


Svar #2
15. september 2016 af Olympus

Ja det kan jeg godt se, men kan ikke se hvordan jeg skal løse den?

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2016 af Eksperimentalfysikeren

Nej, du skal bruge en ligning mere.


Svar #4
15. september 2016 af Olympus

Hvor skal jeg få nr. 2 ligning fra? Altså jeg er fuldstændig blank på den her... Skal ovenstående ligning diff. ?? så jeg får 2 ligninger??


Svar #5
15. september 2016 af Olympus

Nevermind - har fundet min hjerne og løst opgaven!


Skriv et svar til: Løse ligning med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.